5 tips för att vända en dålig dag till en bra dag

Vi alla har dåliga dagar. Det är inget man riktigt kan kontrollera. Hur mycket du än tränar din psyke med meditation eller självdisciplin kommer livet alltid att ha sina dalar och sina toppar.

För att hantera livet på bästa sätt och inte känna skuld när du inte presterar i att hålla dig själv på bra humör finns det säker du kan göra. Det god idé att acceptera den verklighet i livet som är att ingen dag är sig lik och att alla dagar inte är bra dagar. Gör du detta behöver du inte känna dig dålig när du inte mår bra. Att känna den moraliska skulden – att man borde må bra när man inte gör det – kan vara oerhört destruktion och förstärka det som är dåligt med dagen.

Vi alla har haft dåliga dagar och vet hur det kan vara. Även om det inte alltid är sant att det alltid går vända en dag finns det massor med verktyg man kan använda för att göra en dåliga dag bättre. I vissa fall kan dessa verktygen till och med vara så effektiva att de kan vända en dålig dag till en bra fullt ut.

I resten av denna artikeln kommer jag ge dig 5 av dessa verktyg. Dessa verktyg är mycket effektiva till att förhöja din positiva upplevelse av livet när du känner dig nere och ligger på botten av humörskalan. Jag hoppas att du kommer att få bra användning av dessa.

1. Slappna av och känn din kropp

Avslappning är en av de viktigaste sakerna att göra för att upptäcka vad du behöver för att må bra. Det svåra är att det ibland kan kännas som det svåraste man kan göra när man mår som sämst. Vad du borde göra när du mår dåligt är att trotsa känslan och bara göra. Agera som om du var glad och sätt dig ner och skriv vad du känner. Notera hur du upplever din kropp och vad som känns spänt. I din kropp finns det mycket insikter, glöm inte att lyssna på vad den försöker säga dig.

2. Sätt en timer och meditera

Ibland är det svårt att tänka sig att meditation ansågs konstigt i mångas ögon för bara 10-20 år sedan. Idag är det mainstream och det är mycket tack vara all den forskning på denna uråldriga teknik för välmående. Att sätta en timer innan du börjar meditera kommer att hjälpa dig att fokusera eftersom meditationen blir mer som ett mål. Under meditationen kan du ha som mål att slappa alla dina mål men bara under den lucka i din vardag som du avgränsat med timern du sätter.

3. Skriv ner dina tankar

När du hittat en början till tro är ett lämpligt nästa steg att ta en penna i handen och börja skiva ner vad du tänker på. Vad uppmärksam på vad du känner och skriv ner vad du upplever är viktigt av det kroppen vill kommunicera till dig. Har du till exempel alldeles för mycket att göra under dagen kan du skriva ner en lista med allt du behöver göra. Att skiva ner gör att du avlastar dig mental genom att minska antalet saker du behöver hålla i minnet. Detta hjälper dig förmodligen att slappna av mer än du tror. Dessutom har forskning visat att det gör dig mer effektiv när du har det du behöver göra nerskrivet i en checklista.

4. Ställ dig själv positiva frågor

Att ställa sig själv positiva frågor kan vara det mest effektiva verktyget för att påverka sitt humör. Frågornas makt är stor eftersom de styr vårt fokus. Att skriva ner frågor till sig själv på ett papper och sedan besvara dem i skrift är det bästa du kan göra för att göra detta verktygen effektfullt i ditt liv. Några frågor som är bra är följande:

  • Vad är de 3 bästa sakerna med en dagen?
  • Vilka 3 saker uppskattar jag mest mig själv?
  • Vilka 3 saker uppskattar jag mest hos min partner?
  • osv.

Vilka frågor kan du komma på som skulle kunna bidra till en ökad upplevelse av välmående hos dig?

5. Lyssna till din inre dialog och påverka den

Det du säger till dig själv har en större påverkan än du tror! Så var noga med att tala till dig själv som en person du verkligen respekterar. Kallar du dig själv för en idiot är risken större att du beter som en idiot. Detta beror på att vi har en benägenhet att agera i linje med vår självbild och en del av vår självbild är det vi säger till oss själv. Börja med att säga positiva saker om dig själv istället för negativa så ska du se att din dag snabbt fylls av ett nytt positivt ljus. Säg saker som “jag älskar mig själv”, “jag uppskattar min kropp”, “jag är en stark och smart person”. Tänk vad du skulle sagt till en kompis som du vill peppa när hen hade en dålig dag och säg detta till dig själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *